Verhalen horen dichtbij

Geplaatst op: 22 december 2013

In heel Nederland zijn verhalenvertellers actief met mooie verhalen en verhaalactiviteiten. Je kunt genieten van de diversiteit van verhalen: sprookjes, mythen, sagen, oude verhalen, natuurverhalen…te veel om op te noemen. Ik geniet er altijd van als ik lees of hoor over  ‘iets met verhalen’.

Het liefste vertel ik verhalen dichtbij huis. Zoveel mensen hier in de regio weten nog niet wat het is: een verhaal horen vertellen door een verhalenverteller. Daarom ben ik verhalenverteller onder het motto:‘Verhalen horen dichtbij’.

Wandelend of fietsend door de polder en door het dorp waar ik woon, doe ik zoveel inspiratie op voor plekken waar verhalen vertelt zouden kunnen worden. Verhalen horen zo dichtbij als mogelijk…..met mijn stem en met de verhalen wil ik plekken en mensen en harten aanraken….dichtbij komen. Zó dichtbij dat het verwarmt en een nieuw vuur aanblaast in je hart: hoopgevend, bemoedigend, krachtig. Ik ben dan ook blij dat verhalen gehoord worden in mijn woonomgeving.

Ik vind het leuk alvast te vertellen dat mei 2017 door de Stichting Vertellen is uitgeroepen tot de Maand van het vertellen.   Dit is iets heel speciaals. Samen met alle vertellers willen we het verhalen vertellen ‘op de kaart’ zetten, zoals dat heet. Je zult er vast meer van horen.