• Links

  • www.wereldverteldag.nl
   Vertellen is van alle landen. Overal vertellen mensen elkaar verhalen, om te troosten, te lachen en te leren. Vertellers uit alle werelddelen benadrukken de verbondenheid van alle mensen, door ieder jaar rond/op 20 maart verhalen te vertellen rondom één thema.

  • www.stichtingvertellen.nl
   Stichting Vertellen wil het verhalen vertellen in Nederland stimuleren en bevorderen onder het motto ‘Vertellers worden gehoord’. Luisteren naar een goed verhaal is genieten, maar ook zelf vertellen is heerlijk. Op deze website vind je nieuws over hun activiteiten, maar ook waar je de kunst van het vertellen kunt leren, of waar je verhalen kunt vinden. Stichting Vertellen is ook initiatiefnemer van de werkgroep Wereldverteldag, die elk jaar 20 maart wordt georganiseerd.

  • www.vertelacademie.nl
   Verhalen vertellen is een vak(ambacht noem ik het) dat je kunt leren. De Vertelacademie biedt een opleiding voor iedereen die verhalen wil leren vertellen of vertellen wil toepassen in het werk. Daarnaast kunnen mensen die al vertellen cursussen, workshop of een leerroute volgen om hun vertelkunst te verdiepen of om hun mogelijkheden uit te breiden. Alle cursussen en workshops sluiten naadloos op elkaar aan.

  • www.natuurverhalen.nl
   Als natuurgids en verhalenvertelster is Els Baars geboeid door de verhalen, mythes, legendes en sprookjes, die in de loop van vaak duizenden jaren door mensen worden doorverteld. Mensen luisteren of kijken beter naar een plant of dier waarover een verhaaltje wordt verteld. Als beginnend natuurgids wilde zij graag ter afwisseling een sprookje over een plant of dier vertellen tijdens een natuurexcursie. Mensen onthouden een plant of dier beter door een verhaal.

  • www.ivn.nl/derondevenen&uithoorn
   Deze afdeling is een van de ruim 180 lokale afdelingen van het IVN. Op deze website kun je lezen welke activiteiten zij aanbieden. Dankzij het IVN hebben in ons land tienduizenden mensen geleerd zich te verwonderen over de natuur in hun eigen omgeving.