Mijn aanbod

Wilt u genieten van een spannend, troostend of leuk verhaal ? Of misschien wilt u een mooi sprookje horen ? Misschien één van de oude sprookjes ? U kunt onderstaande arrangementen boeken en/of meer informatie vragen over wat u hieronder leest. Aarzel niet  contact met mij op te nemen.

 

Winterverhalenarrangement

“En ze maakten een  ronde sneeuwbal en zetten die op het lichaampje. Hun handen beefden terwijl ze nu een neusje vormden in het gezichtje, en het kinnetje en een paar snoezige oortjes. Ze behandelden het sneeuwkindje zo voorzichtig of het een levend kindje was. Het allerlaatst maakten ze de oogjes en het mondje”….

Twee hartverwarmende ijskoude winterverhalen omlijst met muziek(en zang).
Te boeken van januari t/m 21 maart.
Tijdsduur: ± 60 minuten(pauze in overleg)
Vanaf 12 jaar.

Dinerverhalenarrangement

Een voorgerecht-“verhaal”; hoofdgerecht-”verhaal”, en nagerecht-”verhaal”.
De verhalen worden in overleg gekozen, passend bij de gelegenheid.
Te boeken:  het hele jaar behalve in december.
Het dinerverhalenarrangement kan ook uit twee verhalen bestaan.

 

 

 

 

 

Verhalenarrangement “Licht en schaduw”

“Hendrik legde zijn grote kwasten neer. Hij was net weer bezig aan een flink schilderij met grote waterpartijen. Klodders verf hingen als blauwwitte dikke tranen op het doek. Zo dik waren de klodders dat ze zelfs schaduwen wierpen op de ondergrond. “

Twee ( of drie) verhalen afgewisseld met klassieke muziek van cd, over de lichte en schaduwkanten van het leven.
Tijdsduur: ± 60 minuten(pauze in overleg)
Voor volwassenen.

 

Verhalenarrangement ‘Erik’

Erik ligt in het oude bed van zijn grootmoeder Pinksterblom. Precies op het moment dat dit verhaal begint. Een bed met een troonhemel en zijden kwasten. Hij kijkt de schemerige kamer in. ‘Het is net’, denkt hij, ‘of er wat gebeuren gaat…! ….

Velen kennen deze beginzinnen van het boek van Godfried Bomans. Ter gelegenheid van de campagne ‘Nederland Leest 2013’ heb ik twee verhalen geschreven uit dit boek: verhalen om te vertellen. Deze twee verhalen zijn , samen met bijbehorende liederen en muziek(zang en gitaar) in twee bibliotheken, uitgevoerd. Dit arrangement kunt u nu boeken voor diverse gelegenheden.

Tijdsduur: ca 50 minuten     Voor: groep 7 en 8 bassischolen, voor jongeren en volwassenen.

 

Verhalen van vroeger dichtbij

In 2013 heb ik samen met bezoekers van de Buurtkamer(ontmoetingsplek 55+) in Vinkeveen ankedotes, verhalen en gebeurtenissen ‘uit de vorige eeuw’ verzameld. Met al die gegevens heb ik een verhalenarrangement gemaakt dat uit diverse onderdelen bestaat. Er zijn bijv. 4 zelfgeschreven verhalen(spelend in de regio De Ronde Venen), een ‘filmverhaal’ met de tekst van ‘Piggelmee’ en eventueel kan een accordeonist gevraagd worden die tussen de onderdelen oude liedjes speelt.

Tijdsduur: ca 2 uur(excl. pauze)                                                                                                                                                                         Voor: bij voorkeur  50+. Zij zullen het meeste herkennen in de verhalen.  

Als wij denken aan…..

De afgelopen jaren heb ik in november diverse keren een bijdrage mogen leveren aan herdenkingsbijeenkomsten in verzorgingshuizen waarbij overleden bewoners werden herdacht. Ik vertelde bij die gelegenheid een kort verhaal. Daarnaast kan ik ook, in nauw overleg met nabestaanden, een levensbeschrijving maken en dat voorlezen bij begrafenissen.

Schroom niet mij hiervoor te benaderen.

 

 

 Verhaalbon

‘Binnenste-Buiten’ geeft verhaalbonnen uit die een jaar geldig zijn.
Prijs € 50,- ;  incl. 19% BTW en excl. reiskosten.
U kunt een verhaalbon cadeau geven. De ontvanger neemt contact op met de vertelster van Binnenste-Buiten om te overleggen over datum en tijd/gelegenheid. De bedoeling is dat de ontvanger minimaal 6 mensen ‘verzamelt’ en de vertelster een “verhaal aan huis” komt brengen.

Cursus korte natuurverhalen vertellen

“Op de weg van niks naar nergens stond een haveloos houten huisje. Daar woonde de dochter van een tovenaar, maar ze leek niet op haar vader en kon niet toveren. Dat deerde haar niet.”

Voor mensen die het leuk vinden om korte verhalen/sagen/mythen/legenden  bij planten en dieren te  vertellen tijdens een wandeling, een familiebijeenkomst, met kinderen of bij andere gelegenheden  Ik werk o.a. met de verhalen uit de boeken van Els Baars. Dit is een cursus van twee of drie dagdelen die ook geschikt is voor (IVN-)natuurgidsen of andere natuurliefhebbers of wandelaars die wel eens met groepen op stap gaan.

Historische verhalen

Voor de bovenbouw van de basisschool heb ik 3 verhalen in mijn repertoire die ik kan komen vertellen:

  1. Stef (thema: Middeleeuwen)
  2. Een helse nacht in 1953 (Watersnoodramp)
  3. De vluchteling uit het zuiden (Eerste wereldoorlog)

 

Kerstvertellingen

Ik kan voor u een kerstverhaal verzorgen. Inmiddels heb ik er al een flink aantal in mijn repertoire. Als u dit wilt neem dan op tijd contact met mij op: uiterlijk 1 november. 

 

Gelegenheidsverhalen

Familiebijeenkomst, vriendinnendag, jubilea, afscheidsfeest, reünie, high-tea, koffieochtend…..u kunt contact met mij opnemen als u een ‘verhaal toe wilt voegen’ aan de verrassingslijst voor uw gasten. We bespreken uw wensen en mijn mogelijkheden en daar komt vast iets moois uit voort.

 

Een bijzonder cadeau: een verhaalcompositie

Naast de verhaalbonnen, die u bij Binnenste-Buiten kunt kopen, kunt u vanaf nu ook een verhaalcompositie cadeau geven. Samen met pianiste Letta van Maanen kom ik op de gelegenheid(verjaardag, promotie, lustrum, afscheid e.d.) om die verhaalcompositie voor de ontvanger ‘uit te pakken’. Een verhaal over een oude herder, een gouden vogel en een melodie die je mee kunt nemen in je hart.  Dat duurt ruim 10 minuten. Er is één voorwaarde: Letta en ik kunnen dit verhaal alleen cadeau geven (namens u) als er een goedgestemde piano aanwezig is. Heeft u iemand die u dit bijzondere cadeau wilt geven neem dan contact met mij op. En misschien is er, bij afwezigheid van een piano, iets anders af te spreken.  Deze nieuwe activiteit van ‘Binnenste-Buiten’ is al een paar keer uitgevoerd en met veel enthousiasme ontvangen.

 

Uw eigen idee?

U kunt ook contact met mij opnemen als u zelf een idee heeft en daar een verhalenverteller bij wilt vragen….om ‘de zaak eens van een andere kant te bekijken’. We kunnen dan samen werken aan een mooie uitvoering/voorstelling, die mij past en u past.

Deze pagina zal regelmatig bijgewerkt worden.